handdator

Visa fullständig version : Skapa Gedcom



Evafalk
2021-12-20, 02:39
När man skapar en Gedcomfil så hamnar den i DgGed. Men här hamnar också en massa bilder - som ändå inte kommer vidare i gedcom.
Kan nån förklara varför? De tar ju extra stor plats i Datamappen om man inte rensar.

Edgar
2021-12-20, 07:43
Vad jag förstått är att bilderna kopieras dit för att du sedan manuellt ska kunna kopiera dem vidare till det program/den dator där gedcom-filen importeras. Det program, som importerar gedcom-filen, kanske är kompetent nog att hantera bilderna.

Evafalk
2021-12-20, 13:57
Ok, då gäller att man får ha egen komihåglista o rensa, Annars blir datamappen onödigt stor.
(till släkten går det ju annan väg). Jag har inte hittat något program som hämtar bilderna också.

Olle_Olsson
2021-12-20, 17:45
När du exporterar till Gedcom och kommer till steg 3 "Vad skall exporteras" välj inte alla.
Ha kvar i den vänstra rutan "Välj bland"; alla 3 bild-notiserna, Porträtt och Multimedia.

Edgar
2021-12-20, 17:54
Tänkte just på det. Och, ja, det hjälper!

Evafalk
2021-12-20, 18:29
ok, man får tänka före eller efter, o man får komma ihåg ALLA, (kanske en klick för icke bilder hade varit bra - OM man kommit ihåg .