handdator

Visa fullständig version : Äntligen något mer modernt



Kena
2010-10-17, 11:55
Det var med stor glädje jag såg att den hopplöst uråldriga forumet är borta. Man kan bara hoppas att Rötter tar sitt förnuft till fånga

DanielBerglund
2010-10-17, 21:55
Förbundet måste säkert byta före eller senare eftersom Discus inte utvecklas längre. Men det blir inte helt lätt att byta, för Anbytarforum är mycket välstrukturerat idag med rätt många undernivåer. vBulletin (och phpBB) kan man iofs sätta upp på samma sätt men en funktion som saknas är att kunna få email när det kommer inlägg i en grupp eller någon av dess undergrupper (t ex en viss socken på Anbytarforum).

Faktum är att man var på vippen att byta till vBulletin redan 2007, men funktionen "nytt senaste dygn" i trädformat - som inte finns i vBulletin - gjorde att man stannade kvar vid Discus och uppgraderade till 4:an som man fortfarande lör.

ZX Spectrum
2010-10-19, 21:49
Bra jobbat med den nya hemsidan och speciellt med forumet.
Nu lär det bli mer aktivitet här. :)

AlfChr
2010-10-20, 09:18
vBulletin (och phpBB) kan man iofs sätta upp på samma sätt men en funktion som saknas är att kunna få email när det kommer inlägg i en grupp eller någon av dess undergrupper (t ex en viss socken på Anbytarforum).

Det var en pussig påstand. I DIS-Norge brukes phpBB og en av funksjonene er å markere at man ønsker å abonnere på all aktivitet i en temagruppe, f.eks. etterlysninger i Tvedestrand eller på forumet Generelt. (Men man må være medlem i DIS-Norge, for gjester vises ikke dette valget)

DanielBerglund
2010-10-20, 12:38
Grejen är just i en grupp eller någon av dess undergrupper.

I t ex Anbytarforum kan man prenumerera på hela gruppen Landskap och få email varje gång det postas ett inlägg i någon av undergrupperna, alltså t ex Ålems socken, som ligger ett par steg ner från toppnivån. Man får ett email per inlägg.

Den funktionen finns inte i vBulletin och inte heller i phpBB, som jag testinstallerade. Man kan exempelvis i vBulletin få ett email varje gång det skapas en ny tråd i en grupp, men inte när det skapas en tråd i en grupp som ligger ett par nivåer ner i hierarkin. Man kan heller inte få ett email varje gång det postas ett inlägg.

Det finns alltså inget sätt just nu för faddrarna att prenumerera på alla inlägg som handlar om Disgen, vilket man kunde i gamla forumet.

Antingen hackar man ihop en egen lösning eller så plattar man ut forumets organisation. Eller så gör man båda... Den nuvarande strukturen är plankad från ganla forumet, men eftersom vBulletin inte fungerar på samma sätt som Discus (vBulletin är trådat, det var inte Discus) kanske inte det fungerar så bra.

AlfChr
2010-10-21, 10:56
Sjekket også med ny phpBB og fant ikke det var støttet der heller :-(

Men det er da kanskje en god grunn å legge inn slikt ønske i listen over ønskede egenskaper i både phpBB og vBulletin ??

Kanskje noe å ta opp via NordGen ??

kallstrand
2012-02-08, 16:42
Tyvärr tycker jag att aktiviteten aldrig kommit igång ordentligt, sedan nya forumet startade. Många av de som var aktiva tidigare syns inte till. Är det krånglet med registeringen och inloggningen som ställer till det?

DanielBerglund
2012-02-09, 00:36
Tror att det beror på två saker, 1) det var inte så mycket fart på gamla forumet heller - forum är mycket "massfenomen", och 2) i gamla forumet kunde man ställa in emailavisering på ett sätt som inte finns i vBulletin, tyvärr.